Visszér


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/156.jpg


visszerek megvastagodott, tágult falú vénák

A vénákban a vér visszaáramlását gátló billentyűk és az ereket körülvevő izmok segítik. Amennyiben a billentyűk működése nem megfelelő a vér egy része visszaáramlik, pangani kezd, így tágul a vénák fala.

A visszér rontja az érintett végtag keringését, szövődményként lábszárfekély vagy trombózis következhet be. Gyakran kíséri duzzanat, gyulladás, fájdalom, nehéz láb érzés, bőr barnás-vörös elszíneződése, nyirokpangás.

Így dolgozunk

FIZIKAI ÉRTERÁPIA-Physikalische Gefasstherapie

A mikrokeringés, azaz a 100 mikrométernél kisebb átmérőjű hajszálerek(a keringés 74%-át adják) izompumpájának serkentésével közel 30%kal javítjuk a terület véráramlását.

A pangó vér elszállítása fokozódik, a vénatágulatok csökkennek, gyorsul a salakanyagok elszállítása. Hatékonyan csökken a gyulladás és a fájdalom akár néhány kezelés hatására. Tartós kezelés esetén a vénatágulatok jelentősen csökkenek, akár megszűnhetnek.

Tipp: Minél hosszabb ideje fennáll a panasz, minél kifejezettebb a fájdalom, a visszaesés elkerülése érdekében több hetes, akár 1-2 hónapos kezelés ajánlott otthon, kényelmes körülmények között. Igazodva a páciens napirendjéhez és a súlyossági fokhoz sokkal hatékonyabb a terápia.

A visszerességről általában

A visszeresség a vénabillentyű elégtelen működésével kezdődik, aminek következtében a vénafal kitágul, meggyengül. A szövet közötti térben maradó méreganyagok gyulladásos folyamatokat indítanak el a kapilláris erek szomszédságában. A kontrollálatlan gyulladás nyiroködémával jár, elhanyagolt állapotban a gyulladás nyomán lábszárfekély is kialakulhat.

A vénás betegségek a magyar lakosságnak csaknem 20%-át érintik. Az érintettek között kétszer annyi a nő, különösen a már szült, 30-40-évesnél idősebb korosztály.

Az elhanyagolt visszérbetegség a lakosság 0,5-1 százalékánál már rokkantsághoz, munkaképtelenséghez vezet!

Az enyhe kezdeti panaszokat sokan nem veszik figyelembe. A kis lilás éráttűnéseket a boka körül inkább kozmetikai hibának tekintik. Kb. 5 év múltán jelennek meg a jellegzetes visszeres dudorok, majd a dagadtság, ödémák, kötőszövet-szaporulat. Az elhanyagolt visszérbetegség mintegy 15-25 év alatt vezet el a lábszárfekélyig.

A vénás rendszer gyengesége nagyrészt genetikai eredetre vezethető vissza. Hozzájárulnak életmódbeli tényezők is: Az ülőmunka és mozgáshiány, a túlsúly, a dohányzás.

Egyes  betegségek szintén fokozzák  a visszérbetegség kialakulását: trombózis, ízületi betegségek, érszűkület, anyagcsere-betegségek( pl: cukorbetegség)

A kezelés eszközei a kompressziós harisnya vagy fásli, mely mintegy helyettesíti az érfalak elvesztett feszességét.A terápiához szükséges speciális visszértorna, olykor bőrgyógyászati kezelés, a súlyfelesleg ledolgozására, cukorbetegség vagy ízületi problémák esetén diéta javasolt.

Tipp: Fontos, hogy olyan cipőt hordjunk, amelynek a talpa rugalmas, és így nem akadályozz a talp izmainak mozgását, azaz talpizom-pumpa működését.

gyógyszeres kezelés célja az érfalak állapotának javítása, az ödémák megszüntetése.

A pangó szövet közötti folyadék mennyiségét vízhajtók segítségével lehet csökkenteni. Emellett vannak ún. venoaktív gyógyszerek, amelyek konkrétan az erek falára hatnak.

Ha az ezeket bélelő sejtek jól zárnak, akkor csökken a vénafal átjárhatósága, csökken a gyulladás. A megfelelő gyógyszerrel már 3-4 napi szedés után érezhetően és mérhetően csökken a láb kellemetlen dagadtsága, a feszítő érzés és viszketés. Sajnos végleges megoldás nem várható általuk, de a közérzetet, terhelhetőséget jelentősen javitják.

A súlyos visszértágulatok kezelése sebészi úton történhet.

A visszér kiújulása sajnos nem kizárt, sőt….
Szkleroterápia: injekciós kezeléssel gyulladáskeltő anyagok befecskendezésével a vénafalakat mintegy összetapasztva elzárják a beteg vénákat. Általában a kívülről jól hozzáférhető bőrvénák kezelésére alkalmazzák.

A kezeléssel nagyon jó eredményeket lehet elérni, akkor is, ha általában nem állítható helyre az eredeti állapot, de a betegség mindenképpen karbantartható, a súlyos, esetenként halálos (fekélyes szepszis, trombózis) szövődmények mindenképpen megelőzhetők.

Hasznos tanácsok

– hordjunk puha, hajlékony talpú cipőt

– mozogjunk rendszeresen

– Törekedjünk az ideális testsúly elérésére és megtartására

– Kerüljük a hosszan tartó állást, cipekedést

– A visszérre hajlamosaknak kerülni kell a meleget, termálfürdőt, szaunát, mert melegben az erek kitágulnak
http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/150.jpg

A visszeresség a vénabillentyű elégtelen működésével kezdődik,

aminek következtében a vénafal kitágul, meggyengül. A szövet közötti térben maradó méreganyagok gyulladásos folyamatokat indítanak el.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/149.jpg

A vénás betegségek a magyar lakosságnak csaknem 20%-át érintik.

Az érintettek között kétszer annyi a nő, különösen a már szült, 30-40-évesnél idősebb korosztály.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/151.jpg

A vénás rendszer gyengesége nagyrészt genetikai eredetre vezethető vissza.

Hozzájárulnak életmódbeli tényezők is: Az ülőmunka és mozgáshiány, a túlsúly, a dohányzás.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/160.jpg

Hasznos tanácsok:
– hordjunk puha, hajlékony talpú cipőt
– mozogjunk rendszeresen
– Törekedjünk az ideális testsúly elérésére és megtartására


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/152.jpg

Az elhanyagolt visszérbetegség a lakosság 0,5-1 százalékánál már rokkantsághoz, munkaképtelenséghez vezet!


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/153.jpg

Az enyhe kezdeti panaszokat sokan nem veszik figyelembe.

A kis lilás éráttűnéseket a boka körül inkább kozmetikai hibának tekintik. Kb. 5 év múltán jelennek meg a jellegzetes visszeres dudorok, majd a dagadtság, ödémák, kötőszövet-szaporulat. Az elhanyagolt visszérbetegség mintegy 15-25 év alatt vezet el a lábszárfekélyig.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/147.jpg

Tipp: Fontos, hogy olyan cipőt hordjunk, amelynek a talpa rugalmas, és így nem akadályozz a talp izmainak mozgását, azaz talpizom-pumpa működését.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/154-1.jpg

A súlyos visszértágulatok kezelése sebészi úton történhet. A visszér kiújulása sajnos nem kizárt, sőt….


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/155.jpg

A kezelés eszközei a kompressziós harisnya vagy fásli, mely mintegy helyettesíti az érfalak elvesztett feszességét.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/178-1.jpg

A terápiához szükséges speciális visszértorna,

olykor bőrgyógyászati kezelés, a súlyfelesleg ledolgozására, cukorbetegség vagy ízületi problémák esetén diéta javasolt.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/180-1.jpg

Ne várjon tovább!

VÁGJON BELE!


Cím

Budapest VI.
Nagymező utca 21. I. emelet


Email

drzsiga.zsolt@gmail.com


Tel

06 70 945 84 65