Kezelések A-Z

Reflux


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/250.jpg


Így dolgozunk

A rendelkezésre álló hatóanyagok széles skálájából – gyógyszerek, növényi készítmények, kivonatok, homeopátiás szerek, Bach virágterápia, színterápia, stb.  -kiteszteljük az adott szervezet számára legmegfelelőbb készítményeket, melyekkel csökkentjük a gyomorsav regurgitációt, a helyi gyulladást.

A kezelés hatása 2-4 hónapig tart,  mellékhatások nélkül. 

Ha a megbetegedés évek, évtizedek óta fennáll ismételt kezelésre szükség lehet. A szükséges kezelések száma évről-évre csökkenést mutat.

Tipp: Végleges megoldásként ajánlott alternatíva az otthoni BEMER terápia.  Gyulladáscsökkentő, funkciójavító hatás!

 Az eljárás:

40.000 hatóanyagból reflux, GERD, gastritis keresőszavakkal kilistázzuk a szóba jöhető készítményeket –kb. 700 hatóanyag– majd egy akupunktúrás ponton a gép összeválogatja azt a receptúrát, amely az adott személy esetén a legoptimálisabb eredményt adja reflux esetén. A készítmények rezgésszámával besugározzuk a páciens testét a választott időintervallumban (10-40 perc).  

Mind a tesztelés, mind a rezgéskezelés teljesen fájdalommentes.

Tipp: Tapasztalataink szerint a hatékonyság arányos a besugárzási idővel.

                                    

A refluxról általában

Refluxbetegségről akkor beszélünk, amikor a gyomor savas tartalma valamilyen mértékben nyelőcsőbe rendszeresen visszakerül (reflux = visszafolyás). Egészségesekben is előfordulhat, hogy a gyomor záróizma nem zár mindig teljes biztonsággal, ez normálisnak tekinthető.

A reflux azért okoz kellemetlen tüneteket, mert a gyomorban levő erős sav felmarja a nyelőcső, esetenként a gége nyálkahártyáját.

Betegség tünetei jellegzetesek. Az egyik leggyakoribb ezek közül a különböző mértékű gyomorégés. Ez rendszerint a szegycsont mögötti égető fájdalomérzetként jelentkezik, amely a mellkason keresztül felfelé, a szájba sugárzik. A fájdalmat ekkor már szinte bármilyen tevékenység fokozza: hajolás, lefekvés, hideg vagy forró ital, étkezés. Ez az érzés általában étkezés után néhány órával jelentkezik. Sokaknál a tünetek nem egyértelműek, más betegségre emlékeztetnek. Így okozhat rekedtséget, éjszakai-reggeli krónikus köhögést, szorító mellkasi fájdalmat. További tünetek lehetnek még: Égető, éles, szúró fájdalom a jobb bordaív alatt, illetve a gyomortájékon, savanyú szájíz és rossz lehelet.

Döntő jelentősége van a refluxbetegség kialakulásában a nyelőcső alsó záróizmának, mivel ez biztosítja a gyomortartalom visszafolyásának megakadályozását. A visszafolyás az alsó záróizom gyengesége, illetve a megnövekvő hasűri nyomás vagy e kettő együttes hatására következik be.

A hasűri nyomás fokozása révén erősítheti a refluxos tüneteket a hasra történő elhízása várandósság, fizikai munka, a ruházat szűk derékrésze is. Egyes altatók és nyugtatók “ellazítják” a gyomorszájat. Nőknél és férfiaknál azonos arányban fordul elő, szövődményei azonban inkább a férfiakat sújtják.

Tartósan fennálló refluxbetegség súlyosan károsítja a nyelőcső nyálkahártyáját, ami annak gyulladásához vezet, ez az ún. reflux oesophagitis. A folyamat előrehaladtával a nyelőcső nyálkahártyája megváltozik, a normálisan jelenlévő többrétegű el nem szarusodó laphámot hengerhám váltja fel. Ez az elváltozás a Barrett-nyelőcső vagy Barrett oesophagitis egy daganatmegelőző állapot, melyből nyelőcső adenocarcinoma fejlődhet ki.


Vészjelző tünet a nehezített és fájdalmas nyelés illetve hányás, mert ezek rosszindulatú daganatos betegségre utalhatnak. Oda kell figyelni, ha viszonylag gyors fogyás, vérszegénység, tápcsatornából származó vérzés jeleit észleljük, függetlenül a reflux betegség bizonyított meglététől is.

Ajánlott étkezés

A nehezen emészthető, túl zsíros, fűszeres ételek tovább maradnak a gyomorban, így kedveznek a refluxnak, helyettük könnyebb ételeket érdemes fogyasztani, és javasolt a gyakoribb étkezés, egyszerre kisebb mennyiségű étel elfogyasztásával.

Kerülendők az alsó nyelőcső-záróizom működését károsan befolyásolandó ételek, így a kávé, a tea, a csokoládé és az alkoholos italok jelentős mennyiségben történő fogyasztása. A szénsavas üdítők egyrészt savasságuk, másrészt puffasztó hatásuk miatt nem javasoltak. Egyes ártalmatlannak tűnő ételek is irritálhatják a gyulladásos nyálkahártyát; pl. a tömény édességek, a méz is fokozhatja a refluxot (az ebben lévő hangyasav közvetlenül is károsíthatja a sérült nyelőcsövet, illetve kedvező közeget teremt a baktériumok, gombák megtelepedésének). Természetesen a savas – például ecetes – ételek is elhagyandók.

Gyógyszeres kezelés


Az enyhe tünetek kezeléséhez a közönséges konyhai szódabikarbóna, továbbá gyógyszertárban kapható magnézium- és alumíniumsókat tartalmazó készítmények is alkalmazhatók. Az enyhe tüneteket gyorsan és jól enyhítik, de csak rövid ideig hatnak, mellékhatásaik miatt viszont hosszú távra nem alkalmasak.

Az enyhébb tünetekre alkalmazzák a hisztamin2-receptor antagonistákat – röviden H2-RA-kat -, melyek részben képesek gátolni a gyomor-nyálkahártya savtermelését. Hatóanyagaik a cimetidin, famotidin, nizatidin, ranitidin.


A korszerű gyógyszerek az ún. protonpumpa-gátlók (PPI=Protonpump-Inhibitor). Hatóanyagai, amelyek a gyomornyálkahártya úgynevezett parietális sejtjeiben fejtik ki hatásukat, teljesen képesek gátolni a protonpumpát, ami a gyomor sósavtermelésének utolsó lépését, a hidrogén ionok termelését végzi. Hatóanyagok: omeprazol, lanzoprazol, pantoprazol, rabeprezol és az esomeprazol. E szerek gyorsan és hatékonyan enyhítik a nyelőcsői tüneteket. A tünetek elmúltával a reflux fenntartó-kezeléséhez a gyógyszeradagot csökkenteni lehet.

Ha a PPI-kel nem sikerül teljesen megszüntetni a tüneteket, a tápcsatorna mozgását javító és a nyelőcső szorosabb záródását elősegítő készítményekkel, ún. prokinteikumokkal lehet elérni a gyomortartalom gyorsabb továbbítását a bél felé.

A sucralfat-tartalmú szerek a sérült nyálkahártyán vékony, védő filmréteget képezve védik azt a további irritációktól. Súlyos nyelőcsőgyulladás idejére rövidtávon alkalmazzák őket.

A helyesen megválasztott gyógyszeres kezeléssel a betegek 80-90%-a válik panaszmentessé.Általában műtétet javasolnak minden olyan esetben, ahol csak tartós gyógyszeres kezeléssel lehetne biztosítani a tünetmentességet.


Műtét

A helyesen megválasztott és elvégzett műtét rövid távon 90%-ban eredményes, 10-20 év távlatában is 70%-ban tartós tünetmenetességet lehet várni.

A leggyakoribb műtéti eljárás az ún. Nissen-fundoplikáció, amelyet már laparoszkópos eljárással is el tudnak végezni. A gyomor fölső részét mandzsettaszerűen a nyelőcső alsó része köré rögzítik, ezzel erősítve meg az alsó nyelőcső-záróizmot.

Tipp: vízszintes testhelyzet kedvez a gyomortartalom visszafolyásának.

Lehetőleg a lefekvés előtt négy órával egyen utoljára a beteg, továbbá érdemes párnával megemelni a fejet és a mellkast, még jobb, ha az ágy feji vége is megemelhető.

http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/269.jpg

Refluxbetegségről akkor beszélünk

amikor a gyomor savas tartalma valamilyen mértékben a nyelőcsőbe rendszeresen visszakerül (reflux = visszafolyás). A gyomorban levő erős sav felmarja a nyelőcső, esetenként a gége nyálkahártyáját.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/254.jpg

Betegség jellegzetes tünete a gyomorégés.

Ez rendszerint a szegycsont mögötti égető fájdalomérzetként jelentkezik. Sokaknál a tünetek nem egyértelműek, más betegségre emlékeztetnek. Így okozhat rekedtséget, éjszakai-reggeli krónikus köhögést, szorító mellkasi fájdalmat.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/270.jpg

A hasűri nyomás fokozása révén erősítheti a refluxos tüneteket a hasra történő elhízás, a várandósság, fizikai munka, a ruházat szűk derékrésze is.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/258.jpg

Tartósan fennálló refluxbetegség súlyosan károsítja a nyelőcső nyálkahártyáját.

A folyamat előrehaladtával a nyelőcső nyálkahártyája megváltozik, a normálisan jelenlévő többrétegű el nem szarusodó laphámot hengerhám váltja fel. Ez az elváltozás a Barrett-nyelőcső, mely daganatmegelőző állapot.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/257.jpg

Vészjelző tünet a nehezített és fájdalmas nyelés illetve hányás

mert ezek rosszindulatú daganatos betegségre utalhatnak. Oda kell figyelni, ha viszonylag gyors fogyás, vérszegénység, tápcsatornából származó vérzés jeleit észleljük, függetlenül a reflux betegség bizonyított meglététől is.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/259.jpg

Kerülendők: kávé, a tea, a csokoládé és az alkoholos italok.

A szénsavas üdítők egyrészt savasságuk, másrészt puffasztó hatásuk miatt nem javasoltak.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/269.jpg

Általában műtétet javasolnak minden olyan esetben,

ahol csak tartós gyógyszeres kezeléssel lehetne biztosítani a tünetmentességet.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/254.jpg

A nehezen emészthető, túl zsíros, fűszeres ételek tovább maradnak a gyomorban

így kedveznek a refluxnak, helyettük könnyebb ételeket érdemes fogyasztani, és javasolt a gyakoribb étkezés, egyszerre kisebb mennyiségű étel elfogyasztásával.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/250.jpg

TIPP: vízszintes testhelyzet kedvez a gyomortartalom visszafolyásának.

Lehetőleg a lefekvés előtt négy órával egyen utoljára a beteg, továbbá érdemes párnával, megemelni a fejet és a mellkast, még jobb, ha az ágy feji vége is megemelhető.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/258.jpg

http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/269.jpg

Refluxbetegségről akkor beszélünk

amikor a gyomor savas tartalma valamilyen mértékben a nyelőcsőbe rendszeresen visszakerül (reflux = visszafolyás). A gyomorban levő erős sav felmarja a nyelőcső, esetenként a gége nyálkahártyáját.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/254.jpg

Betegség jellegzetes tünete a gyomorégés.

Ez rendszerint a szegycsont mögötti égető fájdalomérzetként jelentkezik. Sokaknál a tünetek nem egyértelműek, más betegségre emlékeztetnek. Így okozhat rekedtséget, éjszakai-reggeli krónikus köhögést, szorító mellkasi fájdalmat.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/270.jpg

A hasűri nyomás fokozása révén erősítheti a refluxos tüneteket a hasra történő elhízás, a várandósság, fizikai munka, a ruházat szűk derékrésze is.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/258.jpg

http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/269.jpg

Refluxbetegségről akkor beszélünk

amikor a gyomor savas tartalma valamilyen mértékben a nyelőcsőbe rendszeresen visszakerül (reflux = visszafolyás). A gyomorban levő erős sav felmarja a nyelőcső, esetenként a gége nyálkahártyáját.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/254.jpg

Betegség jellegzetes tünete a gyomorégés.

Ez rendszerint a szegycsont mögötti égető fájdalomérzetként jelentkezik. Sokaknál a tünetek nem egyértelműek, más betegségre emlékeztetnek. Így okozhat rekedtséget, éjszakai-reggeli krónikus köhögést, szorító mellkasi fájdalmat.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/270.jpg

A hasűri nyomás fokozása révén erősítheti a refluxos tüneteket a hasra történő elhízás, a várandósság, fizikai munka, a ruházat szűk derékrésze is.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/258.jpg

http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/269.jpg

Refluxbetegségről akkor beszélünk

amikor a gyomor savas tartalma valamilyen mértékben a nyelőcsőbe rendszeresen visszakerül (reflux = visszafolyás). A gyomorban levő erős sav felmarja a nyelőcső, esetenként a gége nyálkahártyáját.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/254.jpg

Ne várjon tovább!

VÁGJON BELE!


Cím

Budapest VI.
Nagymező utca 21. I. emelet


Email

drzsiga.zsolt@gmail.com


Tel

06 70 945 84 65