Kezelések A-Z

Autoimmun megbetegedések


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/440.jpg


Így dolgozunk

A rendelkezésre álló hatóanyagok széles skálájából – gyógyszerek, növényi készítmények, kivonatok, homeopátiás szerek, Bach virágterápia, színterápia, stb. – kiteszteljük az adott szervezet számára legmegfelelőbb készítményeket, melyekkel csökkentjük a gyulladást, erősítjük az immunrendszert, mérsékeljük az adott betegség tüneteit.

A létező készítmények, anyagok hullámhosszát használjuk, így mellékhatások nélküli, tiszta hatást érünk el a szervezetben.

A kezelés hatása 2-4 hónapig tart.

Ha a megbetegedés évek, évtizedek óta fennáll ismételt kezelésre szükség lehet. A szükséges kezelések száma évről-évre csökkenést mutat.

Tipp: Végleges megoldásként ajánlott alternatíva az otthoni BEMER terápia. 30%-kal jobb keringés, több oxigén és ATP a sejteknek. Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, funkciójavító hatás!

Az eljárás

40.000 hatóanyagból autoimmun, immun, dermatitis, ekcéma, thyroid, colitis, stb. keresőszavakkal kilistázzuk a szóba jöhető készítményeket –kb. 1200 hatóanyag- majd egy akupunktúrás ponton a gép összeválogatja azt a receptúrát, amely az adott személy esetén a legoptimálisabb eredményt adja autoimmun betegség esetén. A készítmények rezgésszámával besugározzuk a páciens testét a választott időintervallumban (10-40 perc). 

Mind a tesztelés, mind a rezgéskezelés teljesen fájdalommentes.

A gyermekeket a szülő ölben foghatja, jó megoldás a figyelmük lekötésére a kedvenc mesekönyvből felolvasás vagy okostelefon, iPad használata.

Tipp: Tapasztalataink szerint a hatékonyság arányos a besugárzási idővel.

Az autoimmun betegségekről általában

Az autoimmun betegség igazából egy betegségcsoport ahol a szervezet valamilyen ok miatt idegenként kezeli saját sejtjeit, megtámadja azokat.

Jellemzően egyetlen kiváltó tényezőt nem lehet megjelölni. Kialakulásában szerepet tulajdonítanak a genetikának, környezeti tényezőknek, fertőzéseknek, étkezésnek és természetesen pszichés okoknak is.

Megkülönböztetnek szervspecifikus betegségeket, melyek egy adott szervre vagy szövetféleségre korlátozódnak (pl. autoimmun pajzsmirigygyulladás), illetve szisztémás autoimmun kórképeket, amikben különböző szervek, illetve szervrendszerek érintettek (pl. SLE).
Az autoimmun kórképek a teljes lakosság kb. 7-8 százalékát érintik. Az autoimmun betegségek többsége nőkben ötször-tízszer gyakrabban fordul elő.

Az autoimmun betegségek általános tünete a gyulladás, gyakori még: vérszegénység, fáradékonyság, hőemelkedés, hajhullás. Mivel szervspecifikus immunbetegségből viszonylag sok van, az előbbieken kívül rengeteg egyéb tünet is jelentkezhet.

Ezek a tünetek kezdetben gyengék, alig észrevehetőek és annyira általánosak, hogy a felismerést évekig megnehezíti.

Közös jellemző még a hullámokban jelentkező lefolyás.

A szervspecifikus autoimmun betegségeket döntően mindig az adott szerv szakorvosa kezeli.
Colitis ulcerosát a gasztroenterológus gyógyítja, függetlenül attól, hogy immunológiai gyógyszereket, akár biológiai terápiát is használ.
Az uveitis, ami a szem hátsó traktusának gyulladása, szintén immunbetegség, mégis a szemész kezeli.
A pajzsmirigy gyulladása, a Hashimoto-thyreoiditis is, ami bár immunbetegség, nem feltétlenül kell immunológiai módszerekkel kezelni. A pajzsmirigy kiesése hormonnal nagyon jól pótolható.

Immunológusok főként a rendszerbetegségeket kezelik, és mivel esetükben mindig több szerv beteg, ezek gondozása mindig szisztémás kell legyen. Az egyik feladat az adott szerv túlélésének segítése, funkciójának helyreállítása. Utóbbi pajzsmirigygyulladás esetében hormonpótlást, a bélgyulladásoknál gyulladásgátlást, illetve a felszívódási zavar csökkentésére tett kísérleteket jelenti, vérképzőrendszeri betegségeknél pedig például az érpótlást. A másik feladat a szisztémás kezelés, ami az immunrendszer gátlásán alapul. Ennek fő eszközei a szteroid gyógyszerek, illetve a különböző bázisterápiák: ennek során a különböző hatóanyagokkal az immunológiailag aktív sejteket szaporodását vagy működését gátolják, a DNS-üket károsítják, vagy aktív anyagcseretermékeik kiszabadulását gátolják. Extrém esetben besugárzásra is szükség lehet.

A modern kezeléseknek betegségtől függetlenül része lehet a biológiai terápia is. Ilyenkor a sejtek egymás közti kommunikációjában szerepet játszó hírcsatornák egyikét “vágják el”.

Vannak olyan autoimmun betegségek, amelyek durva hullámokban zajlanak, aktivitásuk könnyen észlelhető, kezelhető. A gyógyulás ilyenkor annyit jelent, hogy a betegség gyógyszerekkel kordában tartható.

A végleges gyógyulást kérdését illetően jó tudni, hogy ha az autoimmun betegség el is elmúlik, az általa okozott károk azonban megmaradnak.

Mivel a kezelések sokszor meglehetősen drágák, és a betegségek általában egy életre elkísérik a benne szenvedőket, az autoimmun kórképek jelentős terhet rónak az egészségügyi ellátórendszerekre.

Autoimmun betegségek listája

1-es típusú diabetes mellitus – a hasnyálmirigy bétasejtjei elleni autoimmun reakció eredménye, melyek során az inzulint termelő bétasejtek elpusztulnak.

Akut disszeminált encephalomyelitis (ADEM) – általában virális infekció vagy oltás után jelentkező encephalitis, melyet autoimmun reakció okoz.

Addison-kór – gyakran a mellékvesekéreg autoimmun eredetű pusztulása okozza.

• Anaemia perniciosa, „vészes vérszegénység” – a vörösvérsejtek számának csökkenésével járó betegség. Miután felfedezték, hogy a betegség lényegében B12-vitamin-hiányra, illetve felszívódási zavarra vezethető vissza, a betegséget ma már nem mondhatjuk “vészes”-nek.

Antifoszfolipid-szindróma (APS) során foszfolipid-ellenes antitestek termelődnek, melyek artériás és vénás trombózist, valamint vetélést és koraszülést okozhatnak.

Aplasztikus anémia gyakran a csontvelő elleni autoimmun reakció következtében alakul ki.

Arteritis temporalis vagy „óriássejtes arteritis” – egy érgyulladás, amely leggyakrabban a fej nagy és közepes artériáit támadja meg (arteria temporalis superficialis). Kezelés nélkül látásveszteséget okozhat.

Autoimmun haemolyticus anemia – autoimmun betegség, melyet a vörösvértestek elleni IgM támadás jellemez.

Autoimmunhepatitis – autoimmun betegség, amelyben az immunrendszer a májat támadja meg.

Coeliákia – a vékonybél krónikus gyulladásával járó betegség, melyet az étkezéssel bevitt gabonafehérje, a glutén idéz elő.

Goodpasture-szindróma – egy ritka autoimmun betegség, melyet tüdővérzés és egyre súlyosbodó veseelégtelenség jellemez. Az autoimmun reakció egy autoantigén ellen irányul, amely mindkét szervben megtalálható.

Guillain-Barré szindróma (GBS) – a környéki idegrendszer immun-mediált demielinizációs megbetegedése, mely a perifériás idegsejtek károsodását okozza.

Hashimoto-thyreoiditis – a hypothyreosis egyik leggyakoribb oka, melynek során az immunrendszer egyes a pajzsmirigysejtekben található fehérjék ellen (például tireoperoxidáz, illetve tireoglobulin) antitesteket termelnek. Krónikus gyulladás alakul ki, aminek következtében pajzsmirigy idővel elpusztul.

Idiopátiás trombocitopéniás purpura során az immunrendszer a vérlemezkék ellen termel antitesteket. A vérlemezkék száma csökken.

Morbus Basedow – a hyperthyreosis leggyakoribb oka, melyet a pajzsmirigysejteken található TSH receptorok elleni antitest termelése jellemez következményes pajzsmirigy-hormon túltermeléssel.

Morbus Crohn – egy, az egész tápcsatornát, de főként a vékony- és vastagbelet érintő autoimmun betegség, mely a tápcsatorna gyulladásával, hasi fájdalommal és hasmenéssel jár.

Myasthenia gravis – a motoros véglemez acetilkolinreceptorai ellen termelődő antitest okozza. Tünetei: fluktuáló izomgyengeség, kimerültség.

Neuritis opticus – a látóideg autoimmun eredetű gyulladása, mely a látás részleges vagy teljes elvesztésével járhat.

Pemphigus vulgaris – egy ritka, krónikus hólyagos autoimmun bőrbetegség.

Primer biliáris cirrhosis (PBC) – egy autoimmun betegség, mely a májbeli epeutak epithelialis hámsejtjeit támadja meg. Valószínű, hogy a betegséget anti-mitokondriális antitestek (AMA) okozzák, mely a mitokondriumokban található piruvát-dehidrogenáz complex (PDC) ellen hat.

Reiter-szindróma – bakteriális enteritist vagy urethritist követő steril ízületi gyulladás, conjunctivitis és urethritis tünetegyüttese, amelyhez egyéb szervek érintettsége is társulhat (bőr- és nyálkahártyatünetek, szívelváltozások).

Rheumatoid arthritis – az ízületek kötőszövete, valamint az inak ellen termelt autoantitestek okozzák.

Sjögren-szindróma – krónikus kórkép, melynek jellegzetessége a külső elválasztású mirigyek (elsősorban a nyál és könnymirigyek) autoimmun gyulladása. A folyamat következtében a szem, a szájnyálkahártya, valamint az egyéb bőr- és nyálkahártyafelszínek fokozatosan kiszáradnak (sicca szindróma)

Sclerosis multiplex – a központi idegrendszer immun-mediált
demielinizációs megbetegedése, mely az idegsejtek funkciójának csökkenésével jár

Spondylitis ankylopoetica vagy Bechterew-kór – egy krónikus, fájdalmas, progresszív ízületi gyulladás, mely a csigolyák gyulladásával, majd annak lezárultával a csigolya ízületeinek elcsontosodásával jár.

Szisztémás lupus erythematosus (SLE) – egy krónikus autoimmun betegség, melynek során számos autoantitest termelődik, amelyek sejten belüli sejtalkotórészek ellen irányulnak. A betegségnek rengeteg megjelenési formája van, leggyakrabban fiatal nőkön jelentkezik nem deformáló ízületi gyulladás, láz (hőemelkedés), fehérvérsejtszám csökkenés, bőrtünetek, vizelet eltérés formájában.

Takayasu-arteritis, „pulzus nélküli betegség” – egy óriássejtes érgyulladás, mely során az aorta és annak fő ágai beszűkülnek. Tünetei: szédülés, syncope, látászavarok, hiányzó pulzus, vérnyomáskülönbség a végtagokon.

Vitiligo – spontánul megjelenő pigmenthiányos fehér foltok a bőrön. A pigmenthiányos területen nincsenek melanociták. A betegséget melanocita-ellenes antitestek okozhatják.

Wegener granulomatosis – egy érgyulladás, amely a tüdők, a vesék és más szervek ereit támadja meg.

Lichen ruber planus

                    Feltételezett autoimmun betegségek

Alopecia universalis során a fehérvérsejtek elpusztítják a szőrzetet és teljes szőrtelenséget okoznak. Ilyen betegsége van Duncan Goodhew brit úszónak is.

Behçet-szindróma – krónikus gyulladásos betegség, mely kiújuló, fájdalmas szájsebeket, bőrhólyagokat, a nemi szerveken sebeket és ízületi duzzanatot okoz; a szemek, a vérerek, az idegrendszer és az emésztőrendszer gyulladása is előfordul.

Colitis ulcerosa vagy krónikus fekélyes vastag- és végbélgyulladás (kolitisz). A betegség mindig a végbél felől indul és különböző magasságig érinti a vastagbelet. Oka ismeretlen. Autoimmun okot is feltételeznek.

Dysautonomia – a vegetatív idegrendszer funkciózavara. Habár kialakulásában több faktor is fontos, virális infekciók utáni autoimmun zavar is szerepet játszhat.

Interstitialis cystitis – a húgyhólyag betegsége, parancsoló, urgens jellegű vizelési ingerekkel, krónikus hólyagtáji fájdalommal, ugyanakkor negatív vizelet baktérium tenyésztéssel jelentkező, lassan progrediáló tünetegyüttes.

Krónikus fáradtság szindróma – ismeretlen eredetű betegség, melyet fáradtság (amely pihenéssel nem múlik el és más okra nem vezethető vissza), gyengeség, izomfájdalom és nyirokcsomó-megnagyobbodás jellemez.

Neuromyotonia – egy spontán izomaktivitással jellemezhető betegség, mely a motoros véglemezek spontán akciós potenciálja következtében alakul ki. A szerzett forma gyakoribb, és a neuromuszkuláris kapcsolat ellen termelődő antitestek okozzák.

Psoriasis vagy pikkelysömör – a bőrt, körmöket, nagyon ritkán nyálkahártyát érintő bőrbetegség, mely sokféle formában jelentkezhet.

• Sarcoidosis vagy Boeck sarcoidosis – egy ismeretlen eredetű szisztémás megbetegedés. Leggyakrabban a tüdőt támadja meg, egyébként a bőrt, a szemet, illetve a nyirokcsomókat. A megtámadott szervekben felszaporodnak a fehérvérsejtek, és csomókat képeznek.

Szkleroderma – egy idült betegség, melyre jellemző, hogy a bőr gyulladását követően sorvadás (athrophia) és a bőr megkeményedése (sclerosis) jön létre kollagén lerakódása miatt.
http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/442.jpg

Az autoimmun kórképek a teljes lakosság kb. 7-8 százalékát érintik.

Az autoimmun betegségek többsége nőkben ötször-tízszer gyakrabban fordul elő.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/312.jpg

A tünetek kezdetben gyengék,

alig észrevehetőek és annyira általánosak, hogy a felismerést évekig megnehezíti. Közös jellemző még a hullámokban jelentkező lefolyás.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/306.jpg

Az autoimmun betegségek általános tünete a gyulladás,

gyakori még: vérszegénység, fáradékonyság, hőemelkedés, hajhullás.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/314.jpg

1-es típusú diabetes mellitus

a hasnyálmirigy bétasejtjei elleni autoimmun reakció eredménye, melyek során az inzulint termelő bétasejtek elpusztulnak.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/431.jpg

Hashimoto-thyreoiditis

– a hypothyreosis egyik leggyakoribb oka, melynek során az immunrendszer egyes a pajzsmirigysejtekben található fehérjék ellen (például tireoperoxidáz, illetve tireoglobulin) antitesteket termelnek. Krónikus gyulladás alakul ki, aminek következtében pajzsmirigy idővel elpusztul.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/430.jpg

Sclerosis multiplex

– a központi idegrendszer immun-mediált demielinizációs megbetegedése, mely az idegsejtek funkciójának csökkenésével jár.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/313.jpg

Coeliákia

– a vékonybél krónikus gyulladásával járó betegség, melyet az étkezéssel bevitt gabonafehérje, a glutén idéz elő.
Morbus Basedow – a hyperthyreosis leggyakoribb oka, melyet a pajzsmirigysejteken található TSH receptorok elleni antitest termelése jellemez következményes pajzsmirigy-hormon túltermeléssel.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/317.jpg

Rheumatoid arthritis

– az ízületek kötőszövete, valamint az inak ellen termelt autoantitestek okozzák.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/324.jpg

Morbus Crohn

– egy, az egész tápcsatornát, de főként a vékony- és vastagbelet érintő autoimmun betegség, mely a tápcsatorna gyulladásával, hasi fájdalommal és hasmenéssel jár.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/323.jpg

Colitis ulcerosa

vagy krónikus fekélyes vastag- és végbélgyulladás (kolitisz). A betegség mindig a végbél felől indul és különböző magasságig érinti a vastagbelet. Oka ismeretlen. Autoimmun okot is feltételeznek.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/327.jpg

Psoriasis

vagy pikkelysömör – a bőrt, körmöket, nagyon ritkán nyálkahártyát érintő bőrbetegség, mely sokféle formában jelentkezhet.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/325.jpg

Sjögren-szindróma

– A folyamat következtében a szem, a szájnyálkahártya, valamint az egyéb bőr- és nyálkahártyafelszínek fokozatosan kiszáradnak (sicca szindróma).


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/326.jpg

Az autoimmun kórképek a teljes lakosság kb. 7-8 százalékát érintik.

Az autoimmun betegségek többsége nőkben ötször-tízszer gyakrabban fordul elő.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/321.jpg

A tünetek kezdetben gyengék, alig észrevehetőek

és annyira általánosak, hogy a felismerést évekig megnehezíti. Közös jellemző még a hullámokban jelentkező lefolyás.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/83.jpg

Az autoimmun betegségek általános tünete a gyulladás,

gyakori még: vérszegénység, fáradékonyság, hőemelkedés, hajhullás.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/19.jpg

Az autoimmun kórképek a teljes lakosság kb. 7-8 százalékát érintik.

Az autoimmun betegségek többsége nőkben ötször-tízszer gyakrabban fordul elő.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/438.jpg

A tünetek kezdetben gyengék,

alig észrevehetőek és annyira általánosak, hogy a felismerést évekig megnehezíti. Közös jellemző még a hullámokban jelentkező lefolyás.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/457.jpg

Az autoimmun betegségek általános tünete a gyulladás,

gyakori még: vérszegénység, fáradékonyság, hőemelkedés, hajhullás.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/458.jpg

Az autoimmun kórképek a teljes lakosság kb. 7-8 százalékát érintik.

Az autoimmun betegségek többsége nőkben ötször-tízszer gyakrabban fordul elő.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/437.jpg

A tünetek kezdetben gyengék,

alig észrevehetőek és annyira általánosak, hogy a felismerést évekig megnehezíti. Közös jellemző még a hullámokban jelentkező lefolyás.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/443.jpg

Az autoimmun betegségek általános tünete a gyulladás,

gyakori még: vérszegénység, fáradékonyság, hőemelkedés, hajhullás.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/447.jpg

Az autoimmun kórképek a teljes lakosság kb. 7-8 százalékát érintik.

Az autoimmun betegségek többsége nőkben ötször-tízszer gyakrabban fordul elő.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/439.jpg

A tünetek kezdetben gyengék,

alig észrevehetőek és annyira általánosak, hogy a felismerést évekig megnehezíti. Közös jellemző még a hullámokban jelentkező lefolyás.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/451.jpg

Az autoimmun betegségek általános tünete a gyulladás,

gyakori még: vérszegénység, fáradékonyság, hőemelkedés, hajhullás.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/454.jpg

Az autoimmun kórképek a teljes lakosság kb. 7-8 százalékát érintik.

Az autoimmun betegségek többsége nőkben ötször-tízszer gyakrabban fordul elő.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/458.jpg

A tünetek kezdetben gyengék,

alig észrevehetőek és annyira általánosak, hogy a felismerést évekig megnehezíti. Közös jellemző még a hullámokban jelentkező lefolyás.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/441.jpg

Az autoimmun betegségek általános tünete a gyulladás,

gyakori még: vérszegénység, fáradékonyság, hőemelkedés, hajhullás.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/02/452.jpg

Ne várjon tovább!

VÁGJON BELE!


Cím

Budapest VI.
Nagymező utca 21. I. emelet


Email

drzsiga.zsolt@gmail.com


Tel

06 70 945 84 65