Meddőség


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/320.jpg


Így dolgozunk

FIZIKAI ÉRTERÁPIA-Physikalische Gefasstherapie:

A mikrokeringés, azaz a 100 mikrométernél kisebb átmérőjű hajszálerek (a keringés 74%-át adják) izompumpájának serkentésével közel 30%-kal javítjuk akár férfi akár nő esetében is a nem megfelelő funkciójú területek vérellátását.

Több oxigén és tápanyag jut a herékbe/méhbe/petefészkekbe, gyorsul a salakanyagok, bomlástermékek elszállítása is. A mitokondriumok forgási sebessége nő, így kb. 30%-kal több ATP keletkezik, ezzel pl. a spermiumok minősége és aktivitása is számottevően javulhat.

Javulhat a peteérés, ha gyulladás áll a hátterében, akkor átjárhatóvá válhatnak a petevezetékek, stb…

Tipp: Minél hosszabb ideje fennáll a panasz, minél kifejezettebb a funkciózavar, a visszaesés elkerülése érdekében több hónapos, de leginkább folyamatos kezelés ajánlott otthon, kényelmes körülmények között. Igazodva a páciens napirendjéhez és a súlyossági fokhoz sokkal hatékonyabb a terápia.

A meddőségről általában

Meddőségről akkor beszélünk, ha egy éven belül nem jön létre terhesség rendszeres, fogamzásgátlástól mentes szexuális együttlét ellenére sem. Megközelítőleg 40-40 százalékában a nő vagy a férfi nem termékeny, 20 százalékban pedig mindkét félnek problémái vannak.

A meddőség gyakoribb mint gondolnánk, a világon minden hetedik párnak gondot okoz a teherbe esés. Magyarországon 20%-os meddőségi arányról beszélnek a szakemberek. Ez körülbelül 200 000 párt jelent!

                                             Közös oka lehet a meddőségnek:

• genetikai betegségek
• cukorbetegség
• pajzsmirigy-, vagy mellékvese-betegségek
• magas prolaktin szint
• dohányzás
• kemoterápia
• fizikai sérülések
• stressz
• alkoholizmus
• túlsúly

                                                            Női meddőség okai:

• méh betegségei
• petevezeték-elzáródás,
• petefészek éretlensége
• endometriózis
• ovulációs problémák
• fertőzések okozta károsodások (chlamydia)

                                                      Férfi meddőség okai:

• alacsony spermiumszám,
• nem megfelelő minőségű spremiumok

A nők a korral egyre kevésbé termékenyek. Egy 35 éves nőnek 94% az esélye, hogy rendszeres védekezésmentes szexuális élet mellett 3 év próbálkozás alatt teherbe esik. Ugyan ez az esély 38 éves nőnél már csak 77%. A férfiak esetében ez a tendencia kevésbé tisztázott.

Ha sikerül kideríteni a meddőség okát, akkor a terméketlenséget okozó alapbetegséget kell meggyógyítani. Ez történhet gyógyszeres kezeléssel, esetleg operációval.
Néhány nő azért meddő, mert a petefészek nem elég érett és kiveti a petesejtet. Ebben az esetben szintetikus FSH injekcióval, vagy Clomid (klomifen-citrát) tablettával lehet ösztönözni a tüszőt, hogy éretté váljon.

A meddőség orvosi kezelése általában termékenység elősegítő gyógyszerek, orvostechnikai eszközök, sebészet, vagy ezek kombinációjának használatával történik.

Ha a sperma jó minőségű és a női fél reprodukciós szervei rendben vannak (szabadon átjárható petevezeték, nincsenek összenövések, sebek), az orvos összeállíthat egy gyógyszeres petefészek-stimuláló eljárást.

Adott esetben az orvos dönthet úgy, hogy a gyógyszeres kezelést kiegészíti egy inszeminációs (IUI) eljárással. Ebben az esetben a peteérés ideje alatt az orvos egy katéter segítségével vezeti be a spermiumokat a méhbe. Ezek a megtermékenyítő módszerek testen belül történnek.

Ha a hagyományos orvosi eljárások kudarcot vallottak, az orvos javasolhatja az in-vitro fertilizáció (IVF – közismert nevén a lombikprogram) megkezdését.

Ezek a technikák általában a petefészek stimulálásával kezdődnek, hogy ösztönözzék a petesejtek termelését. Stimuláció után az orvos sebészeti úton kivon egy vagy több petesejtet, majd laboratóriumi körülmények között befecskendezi azokat spermiummal, így hozva létre egy vagy több embriót. Ezek után a megtermékenyített petesejteket visszaültetik a méhbe. Ezt az eljárást embrió traszfernek hívják.

TIPP: Az egészséges életmód segíthet megelőzni a meddőséget. Fontos, hogy a már ismert betegségeinket ne hanyagoljuk el!
http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/161.jpg

Magyarországon 20%-os meddőségi arányról beszélnek a szakemberek.

Ez körülbelül 200 000 párt jelent!


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/322.jpg

A nők a korral egyre kevésbé termékenyek.

Egy 35 éves nőnek 94% az esélye, hogy rendszeres védekezésmentes szexuális élet mellett 3 év próbálkozás alatt teherbe esik. Ugyan ez az esély 38 éves nőnél már csak 77%. A férfiak esetében ez a tendencia kevésbé tisztázott.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/341.jpg

A teherbe esni kívánó nők olyan arányban kerülnek a klinikai depresszió állapotába,

mint amilyen a szívbeteg, illetve a rákos nők aránya.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/329.jpg

Az érzelmi nyomás és a párkapcsolati nehézségek jóval nagyobbak abban az esetben,

amelyben a meddőség férfi oldalon jelentkezik.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/315.jpg

Endometriózis:

normálisan csak a méh belső felszínén jelen lévő nyálkahártya a méh üregén kívül is megtalálható, leggyakrabban a hashártyát érinti. A nemi hormonokra érzékeny nyálkahártya ugyanúgy viselkedik-vastagodik illetve leválik- méhen kívül is.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/316.jpg

Megközelítőleg 40-40 százalékában a nő vagy a férfi nem termékeny,

20 százalékban pedig mindkét félnek problémái vannak.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/330.jpg

A meddőség gyakoribb mint gondolnánk,

a világon minden hetedik párnak gondot okoz a teherbe esés.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/332.jpg

Magyarországon 20%-os meddőségi arányról beszélnek a szakemberek.

Ez körülbelül 200 000 párt jelent!


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/322.jpg

A nők a korral egyre kevésbé termékenyek.

Egy 35 éves nőnek 94% az esélye, hogy rendszeres védekezésmentes szexuális élet mellett 3 év próbálkozás alatt teherbe esik. Ugyan ez az esély 38 éves nőnél már csak 77%. A férfiak esetében ez a tendencia kevésbé tisztázott.


http://humandetox.hu/wp-content/uploads/2017/04/341.jpg

Ne várjon tovább!

VÁGJON BELE!


Cím

Budapest VI.
Nagymező utca 21. I. emelet


Email

drzsiga.zsolt@gmail.com


Tel

06 70 945 84 65